1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כשעה, עד שהם רכים (לחלופין אפשר לצלות אותם במדורה או בגריל פחמים).
3 מעבירים את פטריות הפורצ'יני לקערה קטנה ומכסים במים רותחים. משתדלים לשים כמה שפחות מים, רק עד שיכסו את הפטריות. משרים כ-20 דקות. מסננים מהמים (שומרים אותם להמשך) וקוצצים את הפטריות.
4 קוצצים את הערמונים לחתיכות קטנות, בערך בגודל של הצנוברים. מעבירים את הערמונים הקצוצים והצנוברים למחבת יבשה וקולים כמה דקות על אש בינונית. נזהרים לא לשרוף.
5 קוצצים את הבשר לחתיכות קטנות, אבל גדולות יותר מבשר טחון.
6 פורסים את הבצל לחצאי טבעות, את הפלפלים החריפים לטבעות דקות ואת הזעתר והפטרוזיליה קוצצים דק.
7 מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבהרט, הכמון והחילבה ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא משחים מעט.
8 מוסיפים למחבת את הפלפל החריף, הזעתר והשום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הבשר הקצוץ ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. הוא לא צריך להיות מוכן לגמרי, מכיוון שיעבור גם לאפייה בתנור. מוסיפים גם את הפטריות, הצנוברים והערמונים, מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מכבים את האש.
9 מגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.
10 מקלפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים לפירה. מוסיפים את הנוזלים של הפטריות (לא את כל הנוזל, מוסיפים מעט עד לקבלת מרקם פירה רך וקרמי), מלח, פלפל ואת הנענע היבשה. מוסיפים גם את שמן הזית ומערבבים.
11 מסדרים בכלים אישיים שעמידים בתנור שכבה דקה ואחידה של תערובת הבשר. שופכים מעל מעט טחינה גולמית ומפזרים מעל הטחינה מעט פטרוזיליה קצוצה. מסדרים מעל שכבה של הפירה. מחוררים מעט את הפירה עם מזלג ומזלפים מעט שמן זית.
12 צולים בתנור כ-15 דקות, עד שהחלק העליון שחום. מוציאים מהתנור, מזלפים עוד כמה טיפות שמן זית, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.