1 מכינים את הלחמניות: שמים בקערה את השמרים עם הסוכר והמים. מוסיפים את הקמח והמלח ולשים עד לקבלת בצק. מוסיפים שמן ולשים 5-7 דקות נוספות. מכסים את הבצק ומניחים בצד כ-40 דקות להתפחה.
2 מחלקים את הבצק התפוח ל-12 כדורים, מגלגלים מהם צורה של לחמניות ומניחים לתפיחה נוספת של כ-10 דקות.
3 מחממים את התנור ל-180 מעלות. טורפים את הביצה בקערה קטנה ומברישים את הלחמניות בביצה.
4 מעבירים את הלחמניות לתנור ואופים כ-15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
5 מכינים את תבשיל העוף: פורסים את הבצל, הכרישה ובצלי השאלוט לפרוסות. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את כל הבצלים על אש נמוכה עד להזהבה.
6 מוסיפים את העוף וממשיכים לטגן מכל הצדדים עד שהעוף נראה מוכן.
7 מוסיפים את הפטריות ומטגנים. מוסיפים את התבלינים והסילאן ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד לגובה שמכסה את כל העוף, אבל לא יותר מזה, ומביאים לרתיחה.
8 מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד לקבלת עוף רך. מפרידים את העוף משאר התבשיל ומחכים שיתקרר. לא שופכים את הנוזלים.
9 מפרקים את חלקי העוף מהעצם כשהוא קר.
10 מחממים את נוזל הבישול עם הבצלים והפטריות, מוסיפים את העוף המפורק ומבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.
11 מכינים את הסלט הירוק: קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הבצל הירוק והבצל לקוביות קטנות. מערבבים עם מלח, לימון ושמן זית לפי הטעם.
12 מכינים את הסלט החמוץ לצד המנה: פורסים את השומר, הקולרבי, הגמבה והגזר לפרוסות. מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי שחור, מלח, שמן וחומץ. מערבבים וטועמים.
13 מרכיבים את המנה: ממלאים את הלחמניות בעוף עם רוטב הבצל והפטריות. מוסיפים את הסלט ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
המתכונים מובאים כאן כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.