1 מניחים את החומוס בקערה עמוקה כשהוא מכוסה במים, מערבבים פנימה את הסודה לשתייה ומשאירים להשריה לכל הלילה.
2 מסננים את החומוס המושרה, מעבירים אותו לסיר לחץ, מכסים במים ומבשלים כ-10 דקות. להיזהר לא לבשל יותר מדי.
3 מסננים את החומוס ושומרים בצד.
4 באותו סיר לחץ מניחים את הבשר, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומכסים במים ומבשלים כשעה.
5 בזמן שהבשר מתבשל מכינים את המוח: בסיר בינוני מביאים לרתיחה 4 כוסות עם עם החומץ. מוסיפים את המוח ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים מהמים ומקררים לגמרי. כשהמוח קר, מקלפים ממנו בעדינות את הקרום הדק, ופורסים אותו לפרוסות. שומרים בצד להמשך.
6 מוציאים את הבשר שהתבשל בסיר הלחץ ושומרים את הנוזלים בסיר. אחרי שהבשר מתקרר, פורסים אותו לפרוסות דקות.
7 מוסיפים לנוזלים שבסיר את החומוס המבושל ומסדרים מעליו את פרוסות הבשר, ועליהן את שיני השום, הפלפל החריף, הפלפל היבש, הכמון והחוויאג'.
8 מערבבים בקערה נפרדת 2 כפות מהפפריקה עם חצי כוס שמן. מוסיפים לסיר ומביאים הכל לרתיחה.
9 מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כשעה, עד שהבשר מתרכך. מורידים את המכסה, מוסיפים את פרוסות המוח לרוטב ומבשלים עוד כרבע שעה עד 20 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.
10 מערבבים בקערה הנפרדת את הכף הנותרת של הפפריקה עם רבע כוס השמן שנותרה ומוסיפים לסיר. מוסיפים מעט פלפל גרוס, מערבבים ומכבים את האש.
11 פורסים את הקרואסונים לרוחבם וממלאים בתבשיל הבשר. מגישים מיד.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.