חרירה דגים של שמחה ויגאל גואטה
המרכיבים (6 מנות):
פילטים של דג מוסר ים טרי (לפי חשבון של 150 גרם למנה)
שמן לטיגון
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון להגשה
למרק:
3 בצלים, קצוצים
שמן לטיגון
5 עגבניות, מקולפות
1 כרפס (סלרי) + עלים, קצוץ
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
כוס עדשים כתומות
כוס עדשים ירוקות
כוס גרגירי חומוס אחרי השריה של לילה
צרור פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוץ
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות קמח
חצי כוס מים
מיץ מ-2 לימונים
עוד כוסברה קצוצה
לאטריות:
חבילת אטריות דקות למרק
כורכום
פלפל שחור
מלח
אבקת מרק עוף
אופן הכנה:
- המרק: מטגנים בסיר את הבצל. מוסיפים את העגבניות, הכרפס והגזר ומטגנים שתי דקות.
- מוסיפים עדשים ירוקות, עדשים כתומות, חומוס, כוסברה ופטרוזיליה.
- מערבבים את הקמח והמים בקערית.
- מוסיפים לסיר רסק עגבניות ואת תערובת הקמח והמים.
- מבשלים כשעה. לקראת הסוף מוסיפים מיץ לימון וכוסברה.
- בסיר נפרד מבשלים את האטריות במים עם כורכום, פלפל שחור, מלח ומעט מרק עוף.
- הדג: מטגנים את הפילטים במחבת, מתבלים במלח ופלפל וחותכים לקוביות גדולות (כל מנה מוגשת עם 5 קוביות).
- מעבירים את המרק לקערות גדולות, מוסיפים לכל אחת אטריות וקוביות דג, מזלפים לימון ומגישים.