מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
עוגת ספוג

עוגיות קינמון פריכות

תתכוננו להתאהב: עוגיות קריספיות וקלות קלות, עם קינמון בבצק ועוד קצת בזיגוג, שיתחסלו עוד לפני שתספיקו להגיד "טעים!"

|mako אוכל| פורסם11:40
עוגיות קינמון פריכות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-80 עוגיות:

  • 200 גרם מרגרינה רכה
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 3 כוסות קמח
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח
  • כף קינמון

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב
  • 3 כפות סוכר
  • כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מקציפים את המרגרינה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

2מוסיפים את הביצה, תמצית הווניל וגרידת התפוז ומערבבים היטב.

3מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. חותכים לריבועים או לצורות עם חותכני עוגיות, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6מערבבים בצלוחית את הביצה והחלב, ובצלוחית נפרדת את הסוכר והקינמון. מברישים את העוגיות בתערובת החלב ומפזרים מעל את תערובת הקינמון.

7אופים כ-12 דקות.

לאתר של שרית -מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס עם שוקולד לבן ודובדבנים

>> והנה פאי נקטרינות משגע

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il