המצרכים :לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 בקערה גדולה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים אל הגומה את המים, המלח, האורגנו היבש והמרגרינה המומסת, ולשים היטב את הבצק, מניחים בתבנית משומנת, עוטפים בשקית ניילון ומניחים להתפחה של 40 דקות. 2 מטגנים בשמן הזית את הבצלים הסגולים הקצוצים עד שהם משחימים. ממליחים ומפלפלים ומעבירים לקערה יחד עם הבטטות המרוסקות. מערבבים היטב. 3. לשים שוב את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים על משטח מקומח כל חלק לעלה בעובי של ס"מ. מורחים בצורה דקה את מלית הבטטות והבצל המקורמל, מגלגלים לרולדה ומהדקים את קצה הסגיר. חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי של 4 ס"מ. 4 משטחים מעט כל עיגול עם היד ומניחים את המאפים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה ומתפיחים 20 דקות נוספות. 5 אופים בתנור שחומם לחום של 200 מעלות כחצי שעה. * לבלוג של אינס: תיק אוכל >> בשבוע שעבר הכנו בלינצ'ס מלוחים עם גבינות ותרד>> לכל המתכונים לשבועות |