חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודידברים טובים מגיעים בביסים קטנים והחיתוכיות האלה הן ההוכחה המוחצת לכך. ריבועים קטנים של בצק פריך עם ריבה ושטרויזל, שייתחסלו כבר ברגע שייצאו מהתנור. ואל תוותרו על הטחינה - היא עושה את כל ההבדל
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 21/12/15 13:23
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק מגובש ונוח לעבודה. מחלקים את הבצק לשלושת רבעי ורבע – את השלושת רבעי עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה, את הרבע עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא. 2 אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח מקומח קלות. משטחים את הבצק בעזרת האצבעות בתחתיתה של תבנית של 23 על 23 ס"מ (הבצק מעט דביק, אבל לא כדאי להוסיף לו קמח). 3 מערבבים בצלחת את הקוקוס, אבקת הסוכר והביצים. 4 מורחים את הריבה על הבצק שבתבנית ומפזרים מעל את תערובת הקוקוס. מרטיבים את היד ומשטחים איתה את הקוקוס על הריבה. 5 מחממים תנור ל-170 מעלות. 6 מוציאים את החלק השני של הבצק מהמקפיא ומגררים אותו מעל המלית בעזרת פומפייה. 7 אופים חצי שעה. מניחים לצינון וחותכים לקוביות קטנות. לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל >> בשבוע שעבר הכנו מאפה מדליק עם בשר טחון>> משתתפים באתגר האוכל הבריא שלנו? הכי טוב! |