1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר.
3 מוסיפים את המרגרינה המומסת, מים, ביצה, סוכר ולבסוף את המלח ולשים 10-7 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. שימו לב, הבצק אמור להיות דביק מעט.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת נקייה.
5 מתפיחים את הבצק כשעה או עד הכפלת הנפח.
6 לשים שוב את הבצק קצרות ומחלקים ל-16 יחידות במשקל 110-100 גרם. מניחים את יחידות הבצק על משטח שיש נקי, יוצרים כדורים חלקים ומסדרים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
7 מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עוד כ-20 דקות.
8 מושחים בביצה ומפזרים שומשום ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים.
*לאחר צינון ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן עטופות היטב ולהפשיר לקראת השימוש.
>> בפעם שעברה הכנו פשטידת בטטה שהטריפה את הגולשים
>> והנה עוגיות אוזני פיל!