מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
עוגת ספוג

דובשניות פרווה

דובשניות וראש השנה זה כמו סופגניות וחנוכה - כיף לאכול אותן בחג ויש להן מיליון מתכונים. בשני המקרים, תמיד נחמד להכיר מתכון חדש - והפעם, דובשניות פרווה מתובלות בקינמון, ג'ינג'ר וציפורן שכיף לתת במתנה

|mako אוכל| פורסם08:00
דובשניות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (40 מנות):

  • 100 גרם מרגרינה מרוככת
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית של אבקת ג'ינג'ר (מיובש)
  • קמצוץ של אגוז מוסקט מגורר, או 1/4 כפית של ציפורן טחון
  • 1/2 כוס דבש
  • ביצה, בטמפ' החדר
  • 3 כפות של תמצית מי תה כהה (מכינים תה כהה מרוכז ללא סוכר)
  • 1/4 2 כוסות קמח תופח
  • רבע כפית סודה לשתייה

לציפוי לפני האפייה:

  • כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מקציפים במיקסר במהירות את המרגרינה עם הסוכר והתבלינים. מוסיפים את הביצה, הדבש ואת 3 כפות התה ומקציפים כ-5 דקות, מוסיפים לקערה את הקמח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים בעזרת כף (רצוי כף עץ).

2מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים מהמקרר ויוצרים בידיים כדורים קטנים. ניתן להרטיב את הידיים מעט א המסה דביקה.

3מניחים את אבקת הסוכר בקערית. מעבירים כל כדור לקערית ומצפים אותו באבקת הסוכר.

4מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווח של 3 ס"מ לפחות בין הכדורים.

5אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-12 דקות, עד שמתחילים להיווצר סדקים על הדובשניות. מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה.

* בקרו בבלוג של אינס -תיק אוכל

>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות פצפוצי אורז בציפוי שוקולד
>> לכל המתכונים לראש השנה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il