עוגיות ריבה כמו של סבתאיש מאכלים שממש זורקים אותנו למקום וזמן אחרים. במקרה הזה המקום הוא המטבח של סבתא, והזמן הוא כל ילדותינו, וכשמתחשק לנו לחזור לשם באופן יזום אנחנו פשוט מכינים את העוגיות האלה: פריכות, טעימות וכל כך יפות
שרית נובק - מיס פטל
| mako אוכל
| פורסם 12/08/15 10:19
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. 2 מעבדים את כל החומרים מלבד הביצים והריבה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבלים פירורים קטנים. 3 מוסיפים את הביצים ומעבדים בקצרה עד לקבלת כדור בצק. 4 מקררים את הבצק חצי שעה במקרר. 5 מוציאים ומרדדים לעובי של כחצי ס“מ, קורצים צורות, ובחצי מהעוגיות קורצים גם צורה קטנה באמצע. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ושולחים לתנור לכ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בקצוות. 6 מוציאים מהתנור, ומצננים על רשת. מחברים כל שתי עוגיות עם ריבה. לאתר של שרית - מיס פטל. >> בפעם שעברה הכנו מאפינס קישואים קלילים ברבע שעה בלבד>> קלאסיקה מוצדקת: סירות תפוחי אדמה עם גבינות |