המצרכים (10 מנות):
למילוי:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים את המלח, מערבבים ויוצרים גומה. יוצקים את הביצים המים לקערה אחרת וטורפים. 2 יוצקים את תערובת הביצים לקמח בהדרגה ותוך כדי טריפה במטרפה, עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את המרגרינה ומערבבים. אם נוצרים גושים מסננים את הבלילה. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות. 3 מחממים מחבת טפלון ומשמנים אותה קלות. יוצקים מעט מהבלילה ומסובבים את המחבת ליצירת חביתית דקה ואחידה. מטגנים עד הזהבה קלה, הופכים, מטגנים כחצי דקה ומסירים מהאש (קחו בחשבון שהבלינצ'ס הראשון על המחבת הוא הניסיוני). אם הבלילה שהתקבלה סמיכה מדי - אפשר להוסיף עוד מים ולערבב היטב. 4 חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה. עורמים את הבלינצ'ס ומניחים לצינון. 5 מערבבים את הטונה עם המיונז, הלימון, העירית הקצוצה והתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. 6 ממלאים ומגישים: מניחים מהמלית בשליש התחתון של כל בלינצ'ס, מוסיפים ירקות ומגלגלים. מגישים, ומקפידים לגלגל החלק התחתון כשאוכלים. >> בשבוע שעבר הכנו לחמניות המבורגר שהן גם עשירות וגם פרווה>> והנה עוגת השיש הבאה שאנחנו הולכים להכין |