המצרכים (12 מנות):לבצק:
לציפוי ואפייה:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים יחד את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המזולה הרכה, המים הפושרים וכפית המלח ולשים היטב. אם הבצק יבש, ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים. מניחים בקערה משומנת ועוטפים בשקית ניילון כשעה. 2 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעובי של 1.5 ס"מ, וחותכים לרצועות באורך של כ-3 ס"מ. 3 משמנים את הקונוסים מהמתכת בעזרת ספריי שמן ומלפפים אותם ברצועת בצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר של הבצק כלפי מטה, מצפים בביצה ובתוספות האהובות עליכם. 4 מתפיחים כ-15 דקות ובינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 5 אופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ושולפים בזהירות את הקונוסים החוצה. 6 ממלאים את הקונוסים בגבינה, מוסיפים ירקות ומגישים. * לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי - תיק אוכל >> מדריך להכנת סמבוסק גבינה של דודו אוטמזגין |