מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
עוגת ספוג

לחמניות זיתים

לחמניות זיתים טעימות, מעולות לאירוח או סתם לנשנוש - כי גם בלי אורחים מגיע לנו ליהנות מדי פעם ממאפים שיפילו אותנו מהרגליים. את ממרח הזיתים, אגב, אפשר להחליף בפסטו, זעתר או מה שאוהבים

|mako אוכל| פורסם06:58
לחמניות זיתים - מוכנות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (32 מנות):

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 2 כפות סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • כוס מים חמימים
  • 1 ביצה
  • 20 גרם מרגרינה רכה
  • כפית מלח
  • טפנד זיתים (או כל ממרח אחר שאוהבים)
  • חלמון להברשה

אופן ההכנה:

1מערבבים קמח, סוכר ושמרים.

2מוסיפים את המים, הביצה, המרגרינה והמלח ולשים כ-10 דקות.

3מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה, או במקרר למשך הלילה.

4מחלקים ל-4 כדורים שווים.

לחמניות זיתים - שלב ראשוןלחמניות זיתים - שלב ראשון|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

5מרדדים כל כדור לעיגול וחותכים למשולשים, כמו שחותכים פיצה.

6מורחים את הבצק בטפנד ומגלגלים, מהחלק הרחב לכיוון הצר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

לחמניות זיתים - שלב שנילחמניות זיתים - שלב שני|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

7מתפיחים שוב במקום חמים כשעה.

8מברישים בחלמון טרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

לחמניות זיתים - שלב שלישילחמניות זיתים - שלב שלישי|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

לבלוג של שרית -מיס פטל

>> יודעים מה יילך עם זה טוב? סמבוסק גבינות

>> והנה עוגת נקטרינות מהירה וטעימה אש

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il