המצרכים :לחלה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את שאר חומרי הבצק (עם רק כוס אחת מהמים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד. הבצק צריך להיות רך - אם יש צורך ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים פושרים. 2 מניחים את הבצק בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומניחים להתפחה ל-40 דקות. אחרי ההתפחה, לשים שוב את הבצק על משטח מקומח וקולעים חלה עגולה (יש מגוון סרטים ביוטיוב המדגימים קליעת חלה). מניחים את החלה להתפחה שנייה על תבנית מרופדת בנייר אפייה כעשרים דקות. 3 לפני האפייה מצפים את החלה בביצה טרופה ואופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהחלה משחימה. 4 כשהחלה אפויה, מברישים אותה בדבש ומקשטים בשקדים. >> בשבוע שעבר הכנו מיני סברינות חגיגיות>> רגע לפני החג: חזרת מבית אמא |