המצרכים (20 מנות):לבצק:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים. יוצרים גומה במרכז הקערה ושופכים לתוכה כוס אחת של מים, את המלח והמרגרינה. מתחילים ללוש, ידנית או במיקסר, וממשיכים עד שנוצר בצק גמיש. במהלך הלישה מוסיפים את שליש כוס המים הנותרת - או כמה שצריך עד שמתקבל בצק במרקם הנכון. 2 יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה. 3 בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב (אין צורך לבשל אותו). 4 מחממים תנור ל-200 מעלות. 5 אחרי התפיחה מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של קצת פחות מסנטימטר. קורצים עיגולים בעזרת ספל גדול. לוקחים עיגול בצק, ומרפדים בו את אחד השקעים בתבנית המאפינס (אין צורך לשמן). מוזגים לתוך קערית הבצק כף עד כף וחצי מהרוטב ומפזרים גבינה וזיתים. חשוב מאוד לעבוד בזריזות ולסיים את העבודה על מיני-פיצה אחת לפני שמתחילים את השנייה, כדי שהבצק לא יתכווץ בזמן ההמתנה לשאר הפעולות. 6 אופים כ-20 דקות, או עד שהגבינה והמאפה משחימים. בקרו בבלוג של אינס ואפיק - תיק אוכל |