המצרכים (12 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את המים. מוסיפים את המלח והמרגרינה המומסת ולשים היטב, במיקסר או באופן ידני. 2 מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, עוטפים בשקית ניילון ומניחים להתפחה 40 דקות. 3 המלית: מטגנים את הבצל עם התרד המאודה והשום כ-5 דקות. ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומניחים בצד לצינון. אם יש נוזלים במחבת – מסננים אותם. 4 מחלקים את הבצק ל-12 כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומשטחים מעט כל כדור למעין פיתה עבה. מניחים כפית גדושה מהמלית, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים לצורת כדור. 5 מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח או שומשום. מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד שהכדורים מקבלים צבע שזוף. 6 מיד לאחר האפייה מכסים את הכדורים במגבת בד, כדי שיישמרו רכים. בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל |