מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
עוגת ספוג

שבלול לחם עם פטריות

שבלול רך וטעים ממולא בתערובת פטריות ריחנית - מסוג המאפים שמתחשק לתלוש מהם חתיכה עוד לפני שהם נוחתים על השולחן

|mako אוכל| פורסם06:08
שבלול לחם ממולא פטריות (יח``צ: אפיק גבאי, mako אוכל)
יח``צ: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3/4 1 כוסות מים פושרים
  • 30 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • כוס פטריות טריות קצוצות

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, החמאה והמלח. לשים היטב לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת ועוטפים בניילון. מניחים בצד להתפחה של 40 דקות.

2המלית: במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל, מוסיפים את התבלינים והפטריות ומטגנים עד שאין נוזלים. מניחים בצד לצינון.

3לאחר שהבצק תפח מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה. משטחים עליו את מלית הפטריות ומגלגלים לנקניק ארוך. את הנקניק מגלגלים לשבלול ומניחים להתפחה נוספת של 20 דקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

4מצפים בביצה טרופה ושומשום.

5מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-40 דקות, עד להשחמה.

לבלוג של אינס ואפיק -תיק אוכל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il