מאפי זיתים ומוצרלה קטנטניםזוכרים את "בית לזית", המאפה שכיכב בעשורים האחרונים בכל בית בישראל, עם הזית העטוף בצק? אז קבלו את השדרוג המהמם שלו! אתם יכולים לקרוא לו "בית למוצרלה", אבל אל דאגה, הזיתים עדיין שם![]()
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
המצרכים (30 מנות):
אופן ההכנה:1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, המלח, גבינת השמנת והזיתים עד לקבלת בצק אחיד (אם אין מיקסר, אפשר לעשות את זה בידיים). 2 מקררים את הבצק כחצי שעה. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. לבלוג של שרית - מיס פטל 4 מוציאים את הבצק מהמקרר, לוקחים מעט בצק בידיים ומגלגלים לכדור. יוצרים חור קטן עם האצבע ודוחפים פנימה כדור קטן של מוצרלה. סוגרים את המוצרלה בפנים ומגלגלים בחזרה לכדור. 5 מגלגלים את כדור הבצק בקערית השומשום עד שהוא מצופה מכל הכיוונים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וממשיכים באותו אופן עם שאר הבצק. 6 אופים כ-25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים מעט. ![]() | ![]() |