מרק תירס של מתכוניישן (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
מרק תירס. מוקדש לאח הנפש שלי | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

לפני 12 שנה, במהלך חופשה בישראל, פגשתי את אסף (היום בעלי) מחוץ לדיסקוטק בקלאב מד באילת. זו הייתה פגישה מקרית ששינתה את חיי מקצה לקצה. הפגישה עם אסף הביאה איתה מפגש משמעותי נוסף עבורי, המפגש עם אחיו שהפך לימים ל"אח נפש שלי" (ביטוי שאני המצאתי).

מה זה בעצם "אח נפש"? אני אסביר.

יהונתן היה בן 8 ואני הייתי בת 18, עשר שנים על היום הפרידו בינינו. אני בקושי דיברתי עברית והוא בקושי אנגלית אבל הבנו אחת את השני בלי הרבה מילים. הקשר בינינו הלך והתהדק דרך אהבה משותפת לכדורגל, צפייה באותם הסרטים שוב ושוב ורביצה בבריכה המשפחתית. היינו יחד ימים שלמים (אסף היה בצבא), יחד למדנו שפה חדשה, הוא אנגלית ואני עברית, ופשוט נהנינו אחד בחברת השנייה. בכל פעם שחזרתי לארה"ב הוא היה מכין לי "ערכת טיסה" שכללה תשחצים שהכין לבד, צילומים ישנים של אסף וציורים שצייר.

בסופו של דבר, כשהחלטתי לעשות את המעבר הסופי לישראל, השארתי בלוס אנג'לס את אחי הביולוגי שהיה החבר הכי טוב שלי, והידיעה שמחכה לי בארץ "אח נפש" הייתה מנחמת מאוד עבורי.

היום הוא כבר בן 20, יותר מ-180 ס"מ גובה, חייל קרבי. הוא מגיע הביתה לעתים רחוקות ואני, שאוהבת דרך האוכל, מכינה לו בימי החורף את המרק הזה שהוא כל כך אוהב.

הפוסט הזה מוקדש לך. באהבה.

מרק תירס

למתכון הזה אני אוהבת להשתמש בתירס טרי שאני מבשלת במים ומורידה מהקלח. את הקלחים אני שומרת, נותנת להם להתבשל עם המרק ומוציאה אותם לפני סיום הבישול. מצאתי שהם מאוד מוסיפים לטעם המרק. תוספת הבייקון כמובן אינה הכרחית, אך מוסיפה עוד ממד לטעם.

חומרים (ל 6-8 מנות):
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בייקון לא מבושל, קצוץ
25 גרם חמאה
2 בצלים גדולים קצוצים
1/4 כוס קמח
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
1/4 כפית כורכום
6 כוסות ציר עוף או מים
2.5 כוסות גרעיני תירס או 5 קלחים
1 כוס שמנת מתוקה 10%

להגשה:
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת

מרק תירס של מתכוניישן (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
הקלחים מוסיפים המון טעם. נסו ותבינו | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית מעל להבה בינונית ומטגנים את הבייקון עד שהוא נהיה פריך ושחום, בערך 5-7 דקות. בעזרת כף מחוררת מוצאים את הבייקון ומעבירים לקערה שתשמש לשלב ההגשה.

2. מוסיפים את החמאה והבצלים ומטגנים על להבה בינונית למשך 5 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הקמח ומערבבים דקה.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה והכורכום ומבשלים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.

4. מוסיפים את ציר העוף/המים וגרעיני תירס (וגם הקלחים, אם משתמשים בטרי) ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים את קלחי התירס.

5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים למשך 10 דקות נוספות על להבה נמוכה.

6. מגישים עם גבינת צ'דר ובייקון פריך.

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמרים שוקולד-חלבה מדהימה
>> והנה פשטידת בצל ובטטה משגעת, להשלמת הארוחה