הגעתי ליפו לפני 9 שנים, חיפשתי לגור במקום שמזכיר לי קצת את הטיול להודו (יפו לפני 9 שנים הייתה קצת הודו...). היה לי ברור אז, שיפו לא מתאימה לגידול ילדים וברגע שאגיע לשלב הזה בחיים אצטרך להיפרד מהעיר לטובת "איכות חיים" בכפר.
הרגע הזה הגיע כבר לפני 4 שנים ואנחנו עדיין כאן. יפו השתנתה ואיתה גם תפיסתי לגבי מהי איכות חיים עבורי ועבור משפחתי. האם איכות חיים זה שקט, ירוק בעיניים, מרחבים ובית צמוד קרקע? או שאיכות חיים זה ללכת ברגל לעבודה, לגור 5 דקות מהים, להנות משוק פשפשים הומה וממבחר מסעדות וברים במרחק הליכה? בתקופה האחרונה אני ועודד שואלים את עצמנו את השאלות האלו. הילדים כבר גדולים, נושא החינוך ביפו מדשדש וגורם לנו לגלגל בראש מחשבות על מעבר לפריפריה. ככל שאנחנו בוחנים את הנושא יותר לעומק כך אנחנו מתאהבים שוב ביפו. פתאום טיול שישי בשוק ובטיילת מקבל אופי אחר, עיתון של בוקר בקפה מרגוזה עושה לנו כל כך נעים בלב שהבנו שאנחנו עדיין לא בשלים לשינוי. אולי יום אחד זה יקרה ואולי מצאנו את מקומנו ואנחנו עדיין לא מוכנים להודות בכך.
איך כל ההגיגים האלה מתקשרים לעוגת התפוגזר? אז ככה, כמעט בכל בוקר אני חוצה את שוק הפשפשים בדרך לסטודיו ובדרך אני קונה לי מיץ תפוגזר סחוט טרי. בתקופה האחרונה לאור כל המחשבות על עזיבה של יפו אני שותה ומחייכת לעצמי שהצעידה הזו והמיץ הטרי הם איכות החיים בשבילי.
כשרציתי להביא לכם מתכון מושלם לעוגת תפוזים, חברתי איילת הבטיחה לי שיש לה אחד כזה שקיבלה מחברה שקיבלה מחברה וכך הלאה. היא שלחה לי את המתכון במייל והוסיפה גם מתכון לעוגת גזר. כשפתחתי את המייל וראיתי את שני המתכונים חשבתי לעצמי, אולי אנסה להחליף מיץ תפוזים במיץ תפוגזר.
הכנתי את העוגה הזו פעמיים. פעם אחת רק עם מיץ תפוזים ופעם אחת עם מיץ תפוגזר. והנה המסקנות שלי:
קודם כל, בשתי הוורסיות העוגה מצוינת וממש קלה להכנה. השימוש במיץ תפוגזר מניב עוגה יפה בהרבה, הצבע שלה יצא צהוב ועשיר והטעם תפוזי מעודן. הגרסה עם מיץ תפוזים בלבד טעימה אך גוון העוגה בהיר מאוד והטעם מעט יותר תפוזי.
למי שיש בבית מכשיר לסחיטת פירות וירקות ומי שגר בעיר ויכול לקפוץ לדוכן מיצים הקרוב לביתו, אני ממש ממליצה לנסות את גרסת התפוגזר. היא פשוט יותר מגניבה מסתם עוד עוגת תפוזים.
עוגת תפוגזר
המרכיבים (לתבנית קוגלהוף אחת או 2 תבניות אינגלש קייק):
3 ביצים, חלבונים וחלמונים מופרדים
1 כוס סוכר
130 גרם חמאה רכה
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס מיץ תפוגזר סחוט טרי (או רק תפוז)
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר וחמאה, במהירות בינונית ל-2-3 דקות. מוסיפים לסירוגין את הקמח והמיץ עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערת מיקסר נקייה, מקציפים את החלבונים יחד עם ½ כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב אך רך. מקפלים את הקצף בעדינות אל תוך בלילת העוגה עד לקבלת מסה אחידה.
4. מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים למשך 30-35 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
5. להגשה: ניתן לפזר אבקת סוכר או להכין סירופ עדין ממים, אבקת סוכר ומעט מיץ לימון.
שני דברים שחשוב לשים לב אליהם:
- אפיית יתר תניב עוגת חנק. אפייה מדויקת תניב עוגה עסיסית אז שימו לב!
- אם מכינים את העוגה בתבנית קוגלהוף אל תוציאו אותה מהתבנית עד שהעוגה התקררה לגמרי, אחרת היא תתפרק לכם (מנסיון....).
בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן
>> בשבוע שעבר הכנו מרק תירס
>> באה בריא: עוגת תירס מתוקה