יש לי פטיש קשה למתוקים, ירושה מאמא שלי שתמיד לצד המיטה שלה היו מוחבאים חטיפי שוקולד לרגע שבו היא קמה משנת צהריים עם מחסור בסוכר.
כמו אמא שלי, גם אני אוהבת לאפות ואוהבת שתמיד יש משהו מתוק בבית. יש משהו בצנצנת עוגיות מלאה שעושה לי נעים בלב. אני זוכרת שאפיתי עוגיות גרנולה איזה ערב ומיד יצאתי לשיעור יוגה, כל השיעור הרגשתי שנודף ממני ריח של עוגיות גרנולה מתוקות. חזרתי הביתה ואמרתי לעודד שככה אני רוצה שאביתר יזכור אותי - "לאמא שלי תמיד היה ריח של עוגיות...".
יש לי כבר כמה מתכונים קבועים שאני עושה אבל אני תמיד בחיפוש אחר משהוא שעוד לא ניסיתי. לפני כמה שבועות נתקלתי בפוסט בבלוג שנקרא 80 breakfasts ובו מתכון לעוגת שוקולד בננה שנראתה עסיסית ועשירה. ניסיתי אותה והיא הייתה זקוקה למעט שינויים אבל בבסיס היא לקוחה מהבלוג הזה. השילוב של שוקולד מריר ובננה מתוקה פשוט עושה לי את זה.
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
150 גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום
3 ביצים
100 גרם שוקולד מריר איכותי מומס
1 כוס גדושה (150 גרם קמח) רגיל
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות קקאו
2 בננות בשלות מעוכות
50 גרם שוקולד מריר קצוץ או חצי כוס פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ואז מוסיפים את השוקולד המומס.
4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח. מוסיפים לתערובת הנוזלית בהדרגה.
5. לבסוף מוסיפים את הבננות ואת פצפוצי השוקולד. מערבבים קלות. יש להיזהר מערבוב יתר.
6. אופים את העוגה למשך 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
* בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!