כל מי שביקר בקליפורניה יודע שהמטבח "המקומי" מורכב בעיקר מסושי ואוכל מקסיקני. אני לא חושבת שיש ישראלי שהגיע לאזור ולא יצא לו לטעום ולהתענג על אוכל מקסיקני. עד היום אני לא מצליחה להבין למה המטבח הזה לא תפס בארץ. אם לוקחים את מרכיבי המטבח רואים כמה הוא נושק לטעם הישראלי. המון חריף, עגבניות, בצל, תירס ומנות שאוהבות להתעטף במיני טורטיות. לפני כמה שנים עוד היו בארץ כמה מסעדות מקסיקניות וכמה ששאבו השראה מהמטבח האזורי כמו צ'ימיצ'נגה המיתולוגית, אך רובן לא שרדו ולא השאירו חותם בתרבות האוכל הישראלית.
בתקופה האחרונה יש לי תחושה שהמטבח המקסיקני הולך לחזור לאופנה. אני כמובן בעד, מישהו צריך לתקן את העיוות הזה ולהנחיל לסועד הישראלי אהבה למטבח המדהים הזה. בינתיים אני שמחה על נוכחותה החשובה של Tres-Pesos חברה ישראלית שמייצרת מוצרים מקסיקנים איכותיים ואותנטיים שנמכרים ברשתות הגדולות ובמעדניות, שבזכותה אני יכולה לפחות להכין לעצמי מנות שמזכירות לי את הבית.
אחד המוצרים הפחות מוכרים שלהם נקרא מסה הרינה, זהו קמח תירס טחון דק מאוד שמשתמשים בו להכנת טורטיות. הקמח הזה הוא המרכיב הסודי של הצ'ילי קון קרנה שאני מכינה כבר הרבה מאוד שנים - קמח המסה הרינה נותן יותר עומק בטעמי הצ'ילי. אפשר גם לוותר עליו אבל אם תשקיעו פעם אחת בקניית חצי קילו מהקמח הזה הוא ישרת אתכם למשך הרבה מאוד זמן ויעשיר את המתכון הזה. אפשר להשיג את המסה בחנויות מתמחות כמו ספייסס, לגעת באוכל או בחנות המפעל בחולון.
אפשר להגיש את הצ'ילי ככה בלי כלום בקערה, ואפשר להתחיל לערום תוספות שאתם אוהבים: שמנת חמוצה, גבינת צ'דר וכוסברה, בצל טרי קצוץ ואפילו קצת עגבניות טריות. אפשר לאכול אותו עם אורז, לערום על טורטיית תירס פריכה או לגלגל בתוך טורטייה רכה. אתם לא חייבים לדבוק בקלאסיקה המקסיקנית, לכו עם מה שאתם אוהבים.
*שווה להכין כמות גדולה כי אפשר להקפיא את הצ'ילי במנות ולהפשיר בהתאם לצורך.
צ'ילי קון קרנה
חומרים ל 8 מנות:
3 כפות שמן קנולה
1 קילו בקר טחון
3 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
1 כף פפריקה (מתוקה או חריפה)
2 כפות כמון טחון
1 כף אורגנו
2 כפיות כוסברה טחונה
1 כוס בירה לבנה מכל סוג
1 כוס ציר בקר או מים
800 גרם עגבניות משומרות מרוסקות
1 פחית שימורים שעועית שחורה שטופה ומסוננת
3 כפות מסה הרינה
אופן ההכנה:
1. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול (עדיף מברזל יצוק) ומוסיפים את הבשר. משחימים את הבשר במשך 5-7 דקות. מעבירים למסננת לניקוז השומן.
2. מחממים את יתרת השמן על אש בינונית ומוסיפים את הבצלים, מטגנים עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים פפריקה, כמון, אורגנו וכוסברה ומערבבים היטב.
3. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את הבירה, ציר הבקר ורוטב העגבניות. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים למשך 45 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את השעועית ומסה הרינה ומבשלים למשך 15 דקות נוספות.
4. מגישים חם עם שמנת חמוצה וגבינת צ'דר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של דיאנה ודניה - מתכוניישן