מה יש לספר על שניצל? הוא מסוג המאכלים האלו שכולם אוכלים, כולם מכינים וכמעט כולם הכי אוהבים את הגרסה של אמא. אני באופן אישי מאוד אוהבת לאכול שניצלים ופחות אוהבת להכין אותם, אבל מאחר ויש לי ילדים אני כמובן עומדת ומטגנת בשבילהם. בחיפושי אחרי הדרך המושלמת להכנתם יצא לי להעלות את הנושא המרתק הזה מול כמה חברות ואמהות, ולמרות שלכאורה אין פשוט ובסיסי יותר מטיגון שניצלים, מסתבר שההבדלים טמונים בניואנסים הקטנים שמבדילים בין השניצל הסביר לשניצל המושלם.
אני בטוחה שלכל אחד יהיו תוספות, הערות והשגות על השיטה שלנו להשגת המושלמות הזהובה. אודיע מראש שזה שביל הזהב שלי ושל דיאנה ואין כמובן דרך אחת. מה שבטוח זה שהרגע בו השניצל התיישב לו בנחת על נייר סופג, זה הרגע בו הוא הכי טעים.
הנה כמה מהטיפים והמסקנות שלנו:
• השרייה: מסתבר שלדיאנה היה ברור שמשרים את השניצל בביצה לפחות כמה שעות. לי זה בא בהפתעה כשיום אחד נגמרו לי פירורי הלחם באמצע הטיגון ונאלצתי להעביר את השניצלים שישבו בביצה למקרר ולהמשיך לטגן למחרת. השניצלים יצאו כל כך רכים ועסיסיים שלמחרת סיפרתי לדיאנה על התגלית וקיבלתי בחזרה פרצוף של "רק עכשיו הבנת את זה?".
• תיבול הביצה בחרדל ושום: מוסיף טעם עדין לשניצלים שלפעמים בגללו קשה להבין למה הם כל כך טובים.
• שילוב בין פירורי פנקו לפירורי לחם עדינים: את הפרט הזה אני סיפרתי לדיאנה ונתתי לה את המבט הזה של "ברור, לא ידעת?". הערבוב משלב בין פריכות הפנקו לכיסוי מקסימלי של הנתח מהפירורים העדינים.
• עובי הנתח: הנתון תלוי בטעמכם האישי, אנחנו אוהבות נתח דק (אבל לא דק מידי) שמייצר שניצל בשרני אך פריך.
במאמר מוסגר, פוסט השניצל המושלם התפרסם לפני כמה שבועות בבלוג אמריקאי עצום בשם Design Sponge שאירח את מתכוניישן. זה היה כבוד גדול וזכינו לחשיפה בינלאומית. אתם כמובן מוזמנים להציץ בתגובות מן העולם למאכל הלאומי שלנו.
השניצל המושלם
המרכיבים (-ל8-6 מנות):
להשרייה:
2 ביצים, טרופות
2 כפות גדושות חרדל
4-3 שיני שום, מעוכות
פלפל גרוס
1 קילו חזה עוף, דק
לטיגון:
1.5 כוסות פירורי לחם
1.5 כוסות פירורי פנקו
מלח ים ופלפל גרוס טרי
שמן קנולה
להגשה:
לימון
חרדל איכותי (עדיף חלק)
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל מצרכי ההשרייה מלבד העוף. מוסיפים את העוף ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעתיים לפחות (עדיף למשך לילה).
2. מוצאים את העוף מהקירור ונותנים לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 20 דקות. בינתיים, מערבבים יחד בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והפנקו ומתבלים במלח ים ופלפל.
3. טובלים את העוף בתערובת הפירורים.
4. מחממים שמן קנולה במחבת גדולה על אש גבוהה. כשהשמן חם מאוד מוסיפים את העוף (לא לשים יותר מדי בבת אחת). מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
5. מגישים חם עם לימון וחרדל.
בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן
שתפו עם החברים את כל הטיפים בדרך לשניצל המושלם