אני בבית אחר הצהריים עם 3 מבוגרים וחמישה ילדים. בחוץ הילדים משחקים בבריכה שסוף סוף אפשר למלא במעט מים, אני קוראת לה השלולית. להם לא אכפת, העיקר שהם עירומים ורטובים. בהתחלה חשבתי שאצליח לנוח קצת אחרי יום עבודה, לשבת עם המבוגרים, לשתות קפה ולהצליח להשחיל איזה שיחה קצרה בין צווחות הילדים. לאט לאט התחלתי לחשוב איך אני הולכת להאכיל את כל האנשים האלה - לא תכננתי לארח, אבל אני יודעת שתוך שעה כבר יהיו לי ילדים רעבים ומבוגרים שרק רוצים לטעום קצת.

תוך כמה דקות החלטתי על דרך פעולה - דבר ראשון להכין לילדים לחם תירס שיסתום את הרעב עד שארוחת הערב תהיה מוכנה. אחר כך להפשיר בשר טחון (שתמיד יש לי בפריזר) ולשים על האש סיר אורז.
 

אורז עם בשר טחון (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
אורז עם בשר טחון. אלתור מעולה של הרגע האחרון | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

לחם תירס נכנס לתנור, אני רצה להעביר סמרטוט על הרצפה הרטובה לפני שמישהו יחליק, משם קופצת לאיזה שלוק קפה עם המבוגרים וחוזרת חזרה למטבח. אני קוצצת קצת שום וחושבת מה לעזאזל אני הולכת לעשות עם הבשר. אין זמן וסבלנות לקציצות, ממולאים ממש לא בא בחשבון ונשאר לי רק רעיון אחד - להקפיץ את הבשר עם תבלינים וזהו. אסור לי יותר מזה. הילדים לא אוהבים בצל, ולא ירוקים ולי ממש בא קצת טעם, לא מגיע לי? החלטתי להכין את הבשר עם טעמים מעודנים של בהרט, ורק אחרי שהכל מוכן להוסיף לצלחות של המבוגרים גם בצל סגול פרוס דק ונענע. כשאכלתי הבנתי שזה שלא יכולתי להכניס את הבצל והנענע במהלך ההקפצה רק היטיב עם המנה. הטעמים נשארו רעננים והשתלבו בצורה מדהימה עם הבשר.

אגב - הילדים היו מרוצים עם האורז והבשר בלי כל הצבע והטעם. ככה הם אוהבים לצערי... משעממים הילדים האלה...

המרכיבים (ל-5 מנות של מבוגרים):
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית בהרט (או 1/4 כפית קינמון ו-1/4 כפית כמון)
מלח ופלפל
1 בצל סגול פרוס דק מאוד
חופן עלי נענע שטופים
מעט שמן זית להזלפה מעל המנה

להגשה - אורז לבן מוכן

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את השום ומטגנים.

2. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומפוררים אותו בעזרת כף עץ. כאשר הבשר מחליף את צבעו מתבלים במלח, פלפל ובהרט.

3. מכבים את האש ומוסיפים את הבצל ונענע, מזליפים מעט שמן זית ומגישים עם אורז.

* בהשראת תאילנד - מי שאוהב יכול להכין ביצת עין ולהניח מעל. החלמון משתלב בצורה מדהימה עם המנה.

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא! גם בעמוד הפייסבוק שלנו

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס דובדבנים ושקדים
>> מתכון לעוגת פרג עם שוקולד, מהתנור של אביבה