איך מתכון נולד? כמו תינוק, זה מתחיל מצילום ומתגלגל החוצה... המתכון הזה נולד מתוך עוגה שהכנתי בסוף השבוע בעקבות צילום מגרה שראיתי בבלוג של Bakerella. העוגה יצאה בינונית והיו לי הרבה השגות לגבי המתכון, אבל היא הציתה את דמיוני ובסופו של דבר נולדה עוגה אחרת, טובה בהרבה (לטעמי) והכי חשוב - שלי.
אני קוראת את המילים שכתבתי והמילה נולד מופיעה די הרבה פעמים. מעניין, אולי זה קשור לזה שאני סוחבת בטן של שבוע 38, וכל המחשבות שלי זורמות בסופו של דבר לנושא הזה. יש סיכוי, לא?
הפסקתי לעבוד ואני בשלב ההמתנה, מתי זה יקרה? איך זה יקרה? ואיך אצליח להתמודד עם התשיעי הנוראי הזה בו, כל יום נהיה יותר קשה ואני נהיית יותר ויותר קוטרית. בשלב הזה יש מעט מאוד דברים שבא לי לעשות ואחד מהם זה לאפות. ברור לי שזה צורך נשי עמוק של קינון, אבל אין סיבה שגם אתם לא תיהנו מן ההפקר.
מה שמייחד את העוגה הזאת, וזה הדבר היחיד שבסופו של דבר לקחתי מהמתכון של Bakerella, זה השימוש בציפוי אפוי של גבינת שמנת. אף פעם לא שילבתי עוגה בחושה עם ציפוי גבינה אפוי ומה שאהבתי היה הגבינתיות העדינה שמתקבלת בלי להשתלט ולהיות כבדה. עונת הדובדבנים היוותה השראה נוספת והשילוב של דובדבנים ושקדים ידוע כמוכר ומנצח. ואני כמו כל אמא גאה מרגישה שנולדה לי עוגה מושלמת.
מאפינס שקדים ודובדבנים
המרכיבים (ל-20 מאפינס):
לעוגה:
100 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית שקדים
1/2 כוס אבקת שקדים (50 גרם)
1 כוס קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות סירופ דובדבני אמרנה
3 כפות דובדבני אמרנה חצויים (אפשר גם דובדבנים טריים)
לציפוי:
250 גרם (קופסה אחת) גבינת שמנת 30%
1 ביצה
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אבקת שקדים (50 גרם)
1/2כוס דובדבנים טריים מגולענים
* אפשר גם להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24/26 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבב. מוסיפים תמצית וניל ותמצית שקדים.
3. בזמן שהמיקסר עובד מוסיפים לסירוגין את הקמח, אבקת השקדים והשמנת החמוצה. מערבבים רק עד לקבלת מרקם אחיד.
4. בעזרת כף מקפלים פנימה את הדובדבנים והסירופ.
5. מערבבים ביחד את כל חומרים הציפוי.
6. מרכיבים את המאפינס: מניחים מנז'טים בתבנית שקעים ושמים כף וחצי של בלילת עוגה (הבלילה צריכה להגיע לגובה 3/4 מגובה התבנית). ממלאים כך את כל השקעים.
7. מעל לבלילה שופכים 2 כפות של תערובת הציפוי. אפשר להניח גם כמה דובדבנים טריים מעל לקישוט.
8. אופים למשך 25 דקות עד שהציפוי זהוב והקיסם שהוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
*בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!