ביום העצמאות אני משתדלת להכין עוגות "יבשות", כאלה שלא מצריכות טמפרטורת מקרר ושאפשר לקחת בקופסה לעל-האש ולפנק את המשפחה אחרי הבשר. למפרידי בשר וחלב: אפשר להחליף את השוקולד בריבה. בתיאבון!
המצרכים :4 תבניות אינגליש קייק:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק, ואז ממשיכים ללוש לפחות עוד עשר דקות (זה חשוב כדי שהבצק יתפח כמו שצריך). 2 מכסים את הבצק ומניחים לו לנוח עד שהוא מכפיל את נפחו. כשזה קורה לשים אותו שוב, ומניחים שוב לתפיחה (הפעם זה ייקח פחות זמן). 3 מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. 4 מחלקים כדור אחד ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל אחד מהם ומורחים בנוטלה (אפשר להחליף בריבה, אגוזים שבורים וקינמון). מגלגלים כל חלק לרולדה, וקולעים משלוש הרולדות צמה. חוזרים על הפעולה עם הכדורים הנוספים. (אפשרות נוספת: מרדדים כל כדור לעלה, מורחים בנוטלה, מגלגלים וחותכים ל"שושנים" ברוחב 7 ס"מ. במקרה זה אופים בתבנית עגולה) 5 מכסים את העוגות במגבת ומניחים להן להכפיל את נפחן. 6 מורחים את העוגות בביצה, מפזרים שומשום (אם רוצים) ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות (בודקים עם קיסם אם מוכן). 7 מכינים רוטב: מחממים את כל המרכיבים על האש עד שהכל נמס ומתקבל נוזל אחיד. כשהעוגות יוצאות מהתנור, שופכים עליהן את הרוטב. זוכרים את העוגה הקודמת של אמא של אסי? הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |