הנכדים שלי אוהבים תותים. מאוד. אפילו יותר משוקולד (טוב, אולי לא יותר משוקולד). בכל פעם שאני רוצה לשמח אותם אני שולפת מהמקרר תותים טריים, חותכת אותם דק דק, מפזרת מעל קצת סוכר ומגישה להם. אבל כשאני ממש רוצה לשמח אותם, אני מפתיעה אותם עם העוגה הזאת - עוגת תותים מרעננת (וטעימה הרבה יותר מכל עוגת שוקולד). התבנית לעוגה היא תבנית עגולה בקוטר 24 או 26 ס"מ. המצרכים :לבסיס
לעוגה
אופן ההכנה:1 אופן הכנת הבסיס: מערבבים ביחד את כל החומרים לפי סדר הופעתם ומשטחים אותם בתחתית התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש (העוגה לא יוצאת גבוהה). 2 אופן הכנת המילוי: מרסקים במעבד מזון כ-1/3 מהתותים עם כף אבקת סוכר, ושופכים על העוגה האפויה. 3 מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם האינסטנט פודינג וניל והחלב. כאשר הקצף מתקשה מוסיפים לו גבינה 5%. מערבבים עד שהגבינה נטמעת ומורחים מעל העוגה. 4 חותכים את שארית התותים ומפזרים אותם בצורה יפה מעל הקצפת. מכניסים למקרר לשעה. 5 מכינים את הג'לי לפי ההוראות שרשומות על הקופסה, ושהוא מתחיל להתקרר מעט, שופכים אותו מעל התותים. 6 מחזירים למקרר - עד שהג'לי מתקרר לחלוטין. >> והנה עוגת תותים שאנחנו אוהבים במיוחד הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |