1 מפרידים את החלבונים והחלמונים.
2 מקלפים את תפוח העץ ומגרדים אותו בפומפייה.
3 ממיסים חצי מכוס הסוכר יחד עם השוקולד, הקקאו והחמאה - אפשר במיקרו ואפשר על סיר כפול. מניחים בצד לקירור.
4 כאשר תערובת השוקולד מתקררת מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים היטב. מוסיפים גם את תפוח העץ המגורר ומערבבים.
5 מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר הנותרת. את הקצף מוסיפים בזהירות בתנועות קיפול לתוך תערובת השוקולד. כאשר שתי התערובות מתאחדות מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם ומערבבים מעט.
6 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ, ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-170 מעלות) למשך 25 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
7 ממיסים ביחד את חומרי הציפוי - השוקולד והשמנת המתוקה, ושופכים על העוגה בעודה חמה. אם רוצים אפשר לפזר מעל העוגה שקדים מולבנים פרוסים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לחשבון הטוויטר של מלי עזר