אפטר פסח: ניוקי מקמח מצה ברוטב חצילכדי שלא תתקעו עם שאריות, לשף אבי ביטון יש פתרון מקורי וטעים: ניוקי מקמח מצה, חמאה ובגבינת קשקבל, עטופים ברוטב חציל |
המצרכים :
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה:1 מרתיחים את המים בסיר קטן ומוסיפים כשליש מכמות החמאה, את החרדל והמלח. 2 לאחר שהמים חמים והחמאה נמסה, מוסיפים את קמח המצה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מעט חמאה ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה. 3 מסירים את התערובת מן האש ויוצקים לקערה. מגררים מעט גבינה לתערובת. בשלב הזה כדאי ללוש מן התערובת בידיים. 4 לאחר שהתערובת הצטננה מעט - מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב, כשהתערובת אחידה - מוספים ביצה נוספת ומערבבים היטב. נותנים לתערובת "לנוח" כ3-4 דקות. 5 מרתיחים מים בסיר גדול. ממליחים את המים בנדיבות. מכניסים את התערובת לשקית זילוף. מזלפים מן התערובת לתוך המים הרותחים פיסות בצק בגודל של ס"מ וחצי. כדאי להשתמש במספרים על מנת לחתוך מן התערובת אל תוך הסיר. מבשלים את הניוקי כ-3 דקות, עד שהם צפים על פני המים. 6 מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת את שארית החמאה, מתבלים במעט מלח ומקפיצים את השום, הפלפל, החציל והעגבניות על להבה גבוהה במשך כ-2 דקות. 7 מוסיפים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב, מטגנים מעט ומערבבים בעדינות. 8 מגישים עם פטרוזיליה קצוצה וגבינת קשקבל מגוררת מעל. **ספרו לנו מה מתכון החמאה הכי טוב שלכם ותוכלו לזכות בסדנת בישול זוגית** |