1 כינים את המילוי: מערבבים ביחד בקערת המיקסר קמח ושמרים. מוסיפים סוכר.
2 מוסיפים ממרח חמאה, חלב, חלמונים ומלח, ומעבדים כ-10 דקות עם וו לישה, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך.
מתכונים לראש השנה
3 מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (בערך שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר).
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 מכינים את המילוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד וממרח החמאה, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לתערובת קקאו, אבקת סוכר ווניל ומערבבים. מצננים מעט כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית.
6מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן של כ-30 על 50 ס"מ בעובי חצי ס"מ. מורחים את מילוי השוקולד על הבצק.
7 מגלגלים את הבצק לגליל הדוק וחותכים את הגליל באמצע לאורכו. מגלגלים את שני החלקים שנוצרו אחד עם השני. מגלגלים את ה"צמה" שהתקבלה סביב עצמה לשבלול, ומניחים בתבנית אפיה.
כתר שוקולד חמאתי ופריך | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
8 אופים כ-25-30 דקות או עד שמזהיב, מוציאים מהתנור, מחכים שתתקרר וזוללים.