>> המון מתכונים לעוגות גבינה
>> וכל המתכונים לשבועות
1 מכינים את תחתית הפירורים: מערבבים את פירורי העוגיות עם הפיסטוק והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
2 באמצעות כף מניחים בנדיבות מהתערובת בתחתית כל צנצנת.
3 מכינים את מלית הדובדבנים: מביאים לרתיחה בקלחת את הדובדבנים המשומרים עם חצי כוס מהסירופ שבצנצנת.
4 לוקחים 3 כפות מהסירופ הרותח ומערבבים בקערית עם הקורנפלור. מחזירים את התערובת לקלחת ומבשלים עוד כדקה, עד להסמכה.
5 יוצקים את מלית הדובדבנים על תערובת הפירורים שהכנו קודם, ומצננים.
6 מכינים את מוס הגבינה: מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים כרבע שעה עד שהמים נספגים בג'לטין.
7 בינתיים מערבבים את הגבינות.
8 ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות רבה ומערבבים עם תערובת הגבינות. טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד חצי כוס סוכר.
9 מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר (רבע כוס) עד לקבלת קצפת רכה במרקם יוגורט. מעבירים למקרר.
10 ממיסים את הג'לטין בעדינות כ-20 שניות ומערבבים מיד עם תערובת הגבינות. מקפלים פנימה את הקצפת.
11 מעבירים לשק זילוף ומזלפים מיד לכל צנצנת, או שיוצקים באמצעות כף גדולה. מעבירים למקרר להתייצבות.
12 מפזרים מעל פיסטוק קצוץ ומקשטים בדובדבנים טריים.
* המתכון מתאים ל-6-8 צנצנות בנפח 300 מ"ל.