אלוהים, אם תעשה שספטמבר יבוא מחר אנחנו נהיה ההורים הכי משקיענים בעולם. כאלה שמכינים כל בוקר באהבה כריך מושקע ועוטפים יפה במפית, רק תביא כבר את ספטמבר. ככה אנחנו מתפללים כל ערב בשבוע האחרון, ואנחנו מנחשים שאנחנו לא לבד. אוגוסט מאחד הורים ברחבי העולם, וכל אחד מפנטז על הכריך שלו ועל הילד הפרטי שלו שיחזור כבר לספסל הלימודים. הנה כמה מהסנדוויצ'ים האהובים מסביב לעולם (וגם הילדים אהובים, אבל החופש ארוך).
ואדה פאו
מדובר בכריך הודי שהוא גם אוכל רחוב פופולרי - תפוחי אדמה מתובלים, הרבה חמאה ולחמנייה טרייה. טעים כמו שזה נשמע (ואם אתם באמת הולכים על דוכן רחוב הודי אמיתי - תיזהרו מהחריף, אין לנו מושג איך הם בדיוק מתבלים את תפוחי האדמה האלה).
PBJ
הקלאסיקה של ממלכת הכריכים האמריקאית, זו שאנחנו מכירים היטב מהסדרות והסרטים: ממש כמו הפיתה עם שוקולד שלנו, חמאת בוטנים וריבה - זה השילוב השולט בכריכים של ילדי ארצות הברית. יכול לגמרי לתפקד גם כארוחת בוקר או נשנוש ערב, ומגיע בתוך לחם לבן הכי רגיל שיש. פשוט, מנצח וממכר.
>> עוד מתכונים שווים לכריכים מחכים לכם כאן
וג'ימייט וחמאה
האוסטרלים מוכנים להישבע בממרח החום והמוזר הזה, וג'ימייט, שעשוי מתמצית שמרים ותוספת טעם של ירקות. טעם הממרח הוא שילוב של מלוח-מריר-אוממי, ויש אנשים שמתים על זה. אוסטרלים אוכלים אותו כמו משוגעים על כל סוג של לחם, בדרך כלל מעל שכבה יפה של חמאה.
ארפה עם אבוקדו, גבינה ופלנטיין
הארפה פופולרית בלא מעט מדינות בדרום אמריקה, אבל אין ספק שבוונצואלה היא המלכה. כל דבר מכניסים שם לארפה - מעין פיתה מקמח תירס - אבל אחד הכריכים הפופולריים הוא ארפה עם אבוקדו, גבינה ופלנטיין - הבננה המקומית (והלא מתוקה).
קאיה טוסט
כריך מתוק ומאוד פופולרי בסינגפור, שמכיל חמאה וסוג של ריבת קוקוס מתוקה. למעשה זה לחם עם חמאה וריבה כמו שאנחנו מכירים, אבל בגרסה מקומית בטעמים אקזוטיים של קוקוס. זה נשמע כמו חלום ואנחנו על המטוס הבא לסיגנפור רק כדי להניח יד על אחד כזה.