אחת המנות המנחמות שאני מכיר, עם דלעת ערמונים שמתקרמלת בתנור עד שהיא ממש מתקתקה וערמונים שקונים בוואקום. אני אוהב להכין את הפולנטה שלי על בסיס מים ולא חלב, כך היא מתקבלת בצבע צהוב עז ושומרת על הטעם העמוק של התירס. המצרכים (4 מנות):לדלעת:
לפולנטה:
לחמאת המרווה:
להגשה:
אופן ההכנה:1 לדלעת המקורמלת: חוצים את הדלעת לאורכה ומרוקנים מגרעינים. חותכים לפלחים עם הקליפה. מערבבים את הדלעת עם שמן הזית, הסוכר, המלח והפלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 2 מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את הדלעת 35 דקות, עד שסכין קטנה חודרת את בשרה בקלות והיא משחימה ומתקרמלת מעט בשוליה. שומרים בצד. 3 לפולנטה: מרתיחים בסיר את המים, עלה המרווה והמלח, מוסיפים את קמח הפולנטה ומערבבים במטרפה במשך כ-10 דקות על אש קטנה. מוציאים את עלה המרווה. מוסיפים את החמאה והפרמזן ומערבבים. הפולנטה צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית. אם היא סמיכה מדי, מדללים במעט מים. 4 לחמאה: מחממים את כל מרכיבי חמאת המרווה במחבת עד שהחמאה נמסה, ממשיכים לבשל עוד דקה עד שהחמאה משחימה מעט ועלי המרווה הופכים פריכים, מוסיפים את הערמונים ומכבים את האש. 5 בצלחת עמוקה שמים כוס מהפולנטה, ומניחים מסביבה מהדלעת המקורמלת. מזלפים מעליה ומסביבה מרוטב החמאה והערמונים ומעל מפזרים כמה גילופי גבינת פרמזן. >> בשבוע שעבר הכנו פסטה פצצה עם סלמון ופירורי לחם מתובלים >> גלידה בתנור? קבלו את המתכון המלא לקינוח האלסקה בומב מהפרק של אתמול |