1 מביאים את המים לרתיחה עם המרווה, הסילאן, המלח והצ'ילי. מכניסים את חזה העוף למים הרותחים ומבשלים על אש בינונית 5 דקות. מכבים את האש ומכסים. משאירים כך את העוף במשך 20 דקות – בזמן הזה העוף יתבשל לחלוטין לכל עומקו, אבל עדיין יישאר עסיסי. מוציאים את העוף לצלחת ומייבשים בנייר סופג.
2 משמנים את העוף קלות ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס. מלהיטים מחבת ומטגנים אותו דקה מכל צד, רק כדי לצרוב את חלקו החיצוני. מוציאים ומצננים כדקה. פורסים את העוף לפרוסות בעובי ס"מ ומסדרים אותן בחפיפה על צלחת.
3 מכינים את הרוטב: חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות. מגלענים את הזיתים וקוצצים גס. מבשלים את החומץ הבלסמי עם קורט סוכר בסיר קטן עד שנותרת חצי מהכמות. מוסיפים את כל חומרי הרוטב חוץ מעשבי התיבול ומחממים מעל להבה בינונית כ-2 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים שוב.
4 יוצקים מהרוטב על פרוסות העוף ומגישים חם.
>> בשבוע שעבר הכנו בוריקה ונגענו בשמים
>> עזורה בתל אביב נפתחה! נו, אז איך החומוס?