1 מתחילים עם הבצק: לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך שעה.
2 מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד לקבלת בצק דקיק בעובי מ"מ.קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה (את שאריות הבצק מאחדים לכדור, לשים כדקה ומשתמשים בהן שוב).
3 מכינים את המלית: טוחנים את כל חומרי המלית פרט לעוף ולשמן השומשום במעבד מזון עד לקבלת לפירורים קטנים. מחממים מחבת עם שמן השומשום ומטגנים את פירורי הירקות במשך 5 דקות. מצננים כ-5 דקות, מוסיפים לעוף הטחון ומערבבים היטב.
4 מניחים במרכז כל עיגול בצק כפית גדושה מהמלית. מקפלים לשניים ומהדקים במרכז. אפשר פשוט להדביק את השוליים, או לקפל את הקיפול האופייני לגיוזה – שהוא הידוק הבצק מהצדדים כלפי המרכז תוך יצירת קפלים. אם הבצק לא נדבק היטב, אפשר להרטיב בעדינות את שוליו הפנימיים במעט מים בעזרת האצבע.
5 מחממים את שמן הקנולה במחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות. מטגנים את הגיוזות כאשר התפר פונה כלפי מעלה במשך שתי דקות, עד שתחתיתן משחימה מעט. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומקטינים את הלהבה.
6 מבשלים את הגיוזות 5 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים ומתאדים והגיוזות חוזרות להיטגן. מוציאים מיד.
7 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. מגישים חם עם הרוטב בצד לטבילה.
8 לסלט התירס הגמדי: מטגנים את התירסים השלמים במחבת חמה עם שמן שומשום במשך כדקה. מוסיפים סויה, סוכר וצ'ילי ומבשלים תוך ערבוב עוד דקה. מוציאים ומעטרים בבצל הירוק.
>> בשבוע שעבר הכנו אמפנדס פטריות מצוינים
>> והנה המתכונים שלנו לפסח