1 מכינים סלסה ורדה: טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון ושומרים בצד.
2 מכינים פירורי לחם מתובלים: שמים את שמן הזית, השום והתימין במחבת קרה ומחממים כדקה על להבה גבוהה עד שעולה ניחוח שום, מוסיפים את פירורי הלחם ומתבלים במלח, בפלפל שחור ובצ'ילי. מערבבים ומטגנים עוד כשלוש דקות עד שפירורי הלחם מזהיבים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
3 הסלמון: מחממים תנור ל-250 מעלות. מניחים את נתח הסלמון על נייר אפייה כשהעור כלפי מטה, מושחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. אופים 10 דקות. מכניסים סכין קטנה בחלק העבה של הנתח ובודקים אם הדג מבושל – הוא צריך להיות ורדרד, עסיסי ולא יבש. מצננים 5 דקות ומפרקים בעזרת האצבעות לנתחים בגודל ביס (ללא העור).
4 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים.
5 מרכיבים את המנה: מערבבים במחבת על אש בינונית במשך דקה את הפסטה החמה עם שמן הזית ומחצית מפירורי הלחם המתובלים. מוסיפים את נתחי הסלמון, מערבבים בעדינות ומכבים את הלהבה. בתחתית כל צלחת מורחים שתי כפות גדושות של הרוטב, מעל מניחים את הפסטה עם נתחי הסלמון ומעליה זורים את שארית פירורי הלחם המתובלים.
6 מגישים מיד.
>> והנה עוד מתכונים זולים ומעולים