אלפחורס לוטוסלקחנו את האלפחור הקלאסי, עשינו לו טוויסט קטן וקיבלנו קינוח אישי, רך ומפנק שמורכב מעוגיות שנמסות בפה, קרם לוטוס עשיר וקרמי, רמז של לימון ואיך אפשר בלי קצת קוקוס![]()
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
|
המצרכים (35 מנות):
אופן ההכנה:1 מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת מעט אוורירית. 2 מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, וממשיכים לערבל. 3 מוסיפים מחית/תמצית וניל וחלב ומערבלים היטב. 4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מוסיפים אותם לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב. 5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות . 6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 7 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 1 ס"מ. 8 קורצים עיגולים מהבצק בעזרת קורצן עגול קטן או בעזרת כוס קטנה. מסדרים את העיגולים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה) ואופים 8-10 דקות. שימו לב, הן אמורות להישאר בהירות ולא להשחים. מצננים לחלוטין. 9 מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף (אם אין לכם, אפשר להסתפק בכפית). אם הממרח נוקשה מדי אפשר לחמם אותו מעט במיקרו, אבל הקפידו שלא יגיע למצב נוזלי. ![]() 10 מזלפים מהממרח על מחצית מהעוגיות (רצוי שהוא יבצבץ קצת מהצדדים), וסוגרים כל עוגייה בעוגייה נוספת. 11 מגלגלים את העוגיות בקוקוס, ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|