1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 ממיסים את החמאה במחבת כבדה ורחבה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את הקינמון ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית כ־8 דקות, תוך ערבוב עדין מדי פעם. מוסיפים את מיץ הלימון ואת ממרח הלוטוס ומבשלים תוך ערבוב עדין עוד כדקה. מסירים מהכיריים.
3 הקראמבל: טוחנים במעבד המזון את העוגיות. מוסיפים את החמאה ואת השקדים ומערבבים בעדינות.
4 מחלקים את התפוחים בין הקעריות. מניחים בכל קערה 2 כפות מתערובת הפירורים. אופים כ־15 דקות. מגישים חם, מומלץ לצד גלידת וניל.
* אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר.
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים