עוגת גלידה שוקו-בננה-לוטוס טבעוניתמצד אחד: גלידה ביתית ללא צורך במכונה. מצד שני: פינוק טבעוני שכולם יכולים ליהנות ממנו. התוצאה: עוגה מרשימה ומלאה בכל טוב שתככב במרכז כל שולחן
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 09/08/16 07:32
![]()
צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית (תבנית עגולה 18 ס"מ או תבנית אינגליש קייק):
לגלידת השוקולד (ללא מכונה):
לגלידת בננה (ללא מכונה):
לציפוי ועיטור:
אופן ההכנה:1 מכינים את התחתית: מערבבים בקערה את עוגיות הלוטוס הטחונות, שמן הקוקוס והמלח, ומהדקים בעזרת כף לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד. 2 מכינים את גלידת השוקולד: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם הסוכר והקקאו מנופה. מצננים, מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. משטחים את התערובת שהתקבלה בתבנית רחבה נפרדת מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומעבירים ל-3-4 שעות להקפאה עד להתייצבות. 3 קוצצים את תערובת הגלידה שהתייצבה לחתיכות, וטוחנים במעבד מזון או בבלנדר עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את הגלידה על תחתית הפירורים ומעבירים להקפאה עד להתייצבות. 4 מכינים את גלידת הבננה: חותכים את הבננות לקוביות גדולות, מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים להקפאה לכ-3 שעות, עד שהבננות קופאות לגמרי. 5 טוחנים את הבננות במעבד מזון או בבלנדר יחד עם קרם קוקוס, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת גלידה חלקה. משטחים את גלידת הבננה על גלידת השוקולד בשכבה ישרה, ומעבירים להקפאה ל-2-3 שעות נוספות עד להתייצבות מלאה. 6 מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל עד שהופך לנוזלי, מצננים מעט ויוצקים על העוגה. 7 מקציפים במערבל חשמלי שמנת צמחית ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה ומעטרים את העוגה. שומרים את העוגה במקפיא ומוציאים אותה לריכוך בטמפרטורת החדר רגע לפני שאוכלים. ![]() לבלוג של ענבל - פיית העוגיות
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|