מילפיי עם קרם לוטוסמתרגשים מהגעתו של פושון לארץ? הרשו לנו להזמין אתכם להיות בעצמכם פושון ליום אחד: עם המתכון הזה תצליחו להנפיק עוגת נפוליאון מהממת ביופייה ומעלפת בטעמה, ואפילו בלי המון מאמץ
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 05/08/15 07:07
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):לבסיס:
לקרם פטיסייר לוטוס:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-190 מעלות. 2 מנפים על משטח העבודה מעט אבקת סוכר, פורסים מעל בצק עלים מופשר ומנפים אבקת סוכר גם מעליו. מרדדים טיפה (רק כדי שאבקת הסוכר תיטמע בבצק). 3 מעבירים את מלבן הבצק המרודד לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מעליו מניחים נייר אפייה נוסף ועליו עוד תבנית כבדה שתשמש כמשקולת. אם התבנית לא מספיק כבדה, אפשר להניח עליה סיר. 4 אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד שהבצק מזהיב יפה. מורידים את המשקולת והופכים את הבצק (יחד עם ניירות האפייה) לצד השני. מחזירים את המשקולת ואופים כ-20 דקות נוספות, עד להזהבה. 5 מוציאים מהתנור, משאירים בצד ל-5 דקות ופורסים בעזרת סכין חדה לא משוננת ל-12 מלבנים בגודל 10 על 6 ס"מ. 6 מכינים קרם פטיסייר לוטוס: מחממם את החלב בסיר על אש נמוכה עד לסף רתיחה. מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים. 7 בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. 8 מוסיפים את תוכן הקערה לסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע עד שמתקבל קרם סמיך. 9 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של חצי שעה במקרר או במקפיא. 10 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק (אם אין שק זילוף, אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ' רגילה עם פינה חתוכה) ומרכיבים את העוגות: מזלפים מהקרם על 4 ממלבני הבצק. מכסים במלבני בצק עלים נוספים, ומזלפים עליהם שכבה נוספת. מכסים בקומה אחרונה של בצק עלים. 11 מקשטים את העוגות באבקת סוכר ובממרח לוטוס, אם רוצים. 12 מעבירים למקרר בכלי אטום. מומלץ לאכול באותו יום. >> לבלוג של אולגה: המרכיב הסודי להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים >> ומהצד השני של הפלנטה: מה חשבנו על ההמבורגר-פיצה של בורגראנץ'? |