בראוניז דינוזאוריםברגע שראינו את התמונה של הבראוניז עם עוגיות דינוזאורים, רצו לנו רק שתי מילים בראש: "רוצים גם". מזל שרות אופק שיתפה אותנו במתכון - הבראוניז עצמם מצויינים, בתוספת העוגיות הם פשוט הדבר הכי חמוד בסביבה
רות אופק
| בשיתוף לוטוס
| פורסם 24/12/15 15:18
צילום: רות אופק, שמח במטבח
|
השבוע נחגוג יום הולדת לגוזל הבכור שלי. ליתר דיוק - נתחיל בקרנבל היומולדת, שיכלול חגיגות בכל הזדמנות אפשרית: עם המשפחה, בבית הספר, במסיבה שנערוך לו יחד עם חבר מהכיתה, בצהרון ובקיצור.. קרנבל. כמובן שלכל מסיבה נדרשת עוגה אחרת, וזו הזדמנות בשבילי לחגוג על רעיונות ומתכונים חדשים. המצרכים :לתבנית מלבנית בגודל 25X35 ס"מ:
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות בטורבו. 2 ממיסים בקערה גדולה את השוקולד והחמאה כשהם חתוכים לקוביות. 3 מוסיפים לקערה את יתר החומרים לפי הסדר הבא כאשר לאחר כל הוספה מערבבים: סוכר, תמצית וניל, מלח, ביצים (אחת אחת), אבקת קקאו ולבסוף קמח. את הקמח מערבבים בתנועת קיפול עד שכל הקמח נספג בתערובת. חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שהתערובת תהיה אוורירית. 4 מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו. 5 יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים אותה בין 15 ל-20 דקות. הבראוניז מוכנים כשהחלק העליון נראה יבש, אבל לא לגמרי (מאחר וכל תנור מתנהג אחרת מומלץ לבדוק אם הבראוניז מוכנים לאחר 15 ד' של אפיה, ובמידת הצורך להמשיך. חשוב להיזהר מאפיית יתר כי אז תתקבל עוגה במקום בראוניז לחים). 6 לאחר האפיה נותנים לבראוניז להצטנן מעט ובינתים מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרו וכשמתקבלת תערובת חלקה ואחידה יוצקים אותה על הבראוניז. בעזרת לקקן או פלטה מיישרים את הציפוי מעל הבראוניז, כך שכל התבנית תכוסה באופן אחיד. 7 מניחים את עוגיות הדינוזאור מעל ציפוי השוקולד ומעבירים את הבראוניז למקרר או למקפיא על מנת שיצטננו ויתמצקו. 8 קישוט העצמות: בקערה קטנה ממיסים שוקולד לבן עם חצי כפית שמן. מעבירים את השוקולד המומס לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון כמו של סנדוויצים) ונותנים לו להתייצב מעט (אם צריך מכניסים לכמה דקות למקרר). 9 מציירים עם השוקולד את דוגמת העצמות על תבנית קטנה או צלחת מרופדת בנייר אפיה (מציירים קו ובקצוות מציירים נקודות בכל צד) ומעבירים למקרר על מנת שהשוקולד יתמצק. לאחר שהצטננו, מקשטים את הבראוניז עם העצמות. מתוך הבלוג של רות אופק "שמח במטבח" |