מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

טורט אגוזים, סוכר חום ולוטוס

הרבה זמן אנחנו מחפשים את עוגת הפרווה הכי יפה ונכונה. אחרי שנתקלנו במתכון הזה הרגשנו כאילו יש כאן אהבה מביס ראשון. טורט עסיסי וחגיגי עם אגוזים, לוטוס וסוכר חום

|mako אוכל| פורסם07:38
טורט אגוזים, סוכר חום ולוטוס - פרוסה (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לטורט (תבנית 24 ס"מ):

  • 220 גרם (כוס וחצי ועוד כף) קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • שליש כפית סודה לשתייה
  • 70 גרם (שני שליש כוס) פקאנים טחונים
  • 250 גרם (כוס ורבע) סוכר חום בהיר דמררה
  • 165 גרם (שלושת רבעי כוס ועוד כף) שמן
  • 200 מ"ל (שלושת רבעי כוס ועוד כף) חלב סויה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • שליש כפית מלח

למילוי וציפוי:

  • שני שליש צנצנת ממרח לוטוס
  • 750 מ"ל (3 גביעים) שמנת צמחית
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 100 גרם עוגיות לוטוס טחונות דק או גרם אגוזים גרוסים
  • חופן פקאנים שלמים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים פקאנים טחונים וכשני שליש מכמות הסוכר החום ומערבבים. בקערה נפרדת טורפים שמן, חלב סויה ותמצית וניל.

3בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח וכל יתר כמות הסוכר בהדרגה במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים למערבל את החומרים היבשים בכמה פעמים לסירוגין עם הנוזלים תוך ערבול במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה.

4יוצקים לתבנית ואופים במשך 45-55 דקות, עד שהעוגה תפוחה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (העוגה נוטה להשחים במהלך האפיי ולכן מומלץ לפקוח עין ובעת הצורך לכסות אותה בנייר אלומיניום רופף על מנת שלא תשחים יתר על המידה). מצננים היטב.

5מכינים את המילוי והציפוי: פורסים את העוגה בסכין משוננת ל-3 שכבות. מעבירים לקערה את ממרח הלוטוס, ומחממים קלות מאוד במיקרוגל (10-15 שניות, רק עד לריכוך קל). מקציפים במערבל חשמלי שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

טורט אגוזים, סוכר חום ולוטוסמוכנים להתחיל לשמור כשרות בשבילה|צילום: דרור עינב, mako אוכל

6מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה, משטחים מעל מחצית מכמות ממרח הלוטוס בשכבה דקה ומצפים בשכבה של קרם. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים בפרוסת עוגה.

7מצפים את העוגה כולה בשכבה דקה של קרם, ומהדקים סביב הדפנות פירורי עוגיות לוטוס או אגוזים קצוצים. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את העוגה. מקשטים בפקאנים שלמים. מעבירים לקירור לכמה שעות (רצוי למשך לילה שלם) לפני האכילה.

* ניתן להכין את העוגה גם בגרסה חלבית בשימוש בחלב עבור העוגה ובשמנת מתוקה חלבית.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> הפעם שעברה הכנו סופגניות לוטוס מהירות ללא שמרים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il