שטרודל לוטוס ותפוחים מהירלרגע לא חשבנו שצריך להוסיף משהו לשטרודל התפוחים הקלאסי, אבל אז הגיע המתכון הזה וגרם לנו להבין שתפוחים ולוטוס הם שילוב מהחלומות. קצת קרמול ואפייה ותוך שעה יהיה לכם קינוח סתווי מפנק
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 18/11/15 07:00
![]()
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2 מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות של כס"מ. 3 ממיסים את הסוכר במחבת על אש נמוכה עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענבר. מוסיפים את התפוחים ואת הקינמון, אם רוצים, מערבבים היטב ומטגנים תוך ערבוב 5-10 דקות. משאירים בצד להתקרר. 4 מרדדים את בצק העלים קלות למלבן על נייר אפייה. חותכים החוצה 5 ס"מ מכל אחת מפינות הבצק (כדי ליצור קצוות בצק שיכסו את המילוי משני הצדדים), ואת הצדדים של הבצק חותכים לרצועות סימטריות ברוחב כ-1.5 ס"מ ואורך 7-8 ס"מ. את השטח במרכז הבצק משאירים שלם. ![]() 5 מורחים את ממרח הלוטוס במרכז הבצק, מניחים מעליו את תערובת התפוחים (ללא קרמל נוזלי במידה ונוצר) ו"קולעים" את השטרודל: קודם כל מקפלים את שני הקצוות, ואז לוקחים לסירוגין רצועה מצד ימין ומצד שמאל ומניחים אחת מעל השנייה עד שמגיעים לקצה. 6 טורפים את הביצה ומברישים את השטרודל. מעבירים יחד עם הנייר לתבנית אפייה ואופים 20-30 דקות, או עד שהבצק משחים. 7 מוציאים מהתנור, מקררים, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. מומלץ עם כדור גלידה בצד. • שומרים במקרר. לפני הגשה מחממים בתנור או במיקרוגל.• אפשר להוסיף למלית 1/2 כוס צימוקים או חמוציות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|