שושני שמרים במלית לוטוס וקינמוןהגשם מתקרב וזה אומר דבר אחד (בגזרת המתוקים): זמן לשמרים. חן שוקרון מביאה לכם עוגת פרווה עסיסית ומשגעת שאפשר "לטבען" בקלי קלות
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 29/10/14 10:53
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למלית:
לזיגוג:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן, דבש וביצה. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. במידת הצורך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. לשים את הבצק כ-10 דקות ועד שהוא הופך רך, חלק וגמיש. משמנים קלות קערה נקייה ומגלגלים בתוכה את הבצק כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה וחצי. 2 מערבבים בקערית יחד את הסוכר והקינמון. 3 יוצרים צורה ומתפיחים: מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים אותו לריבוע דק בגודל 50X50 ס"מ. מסירים את הקצוות הלא אחידים. מורחים שכבה דקה של ממרח לוטוס ומפזרים מעל באופן אחיד את הסוכר והקינמון. מגלגלים את הבצק לרולדה מהודקת, מסירים שוב את הקצוות הלא אחידים. חותכים את הרולדה ל-14 חתיכות שוות בעוביין. מניחים את שושני הבצק בשתי תבניות אינגליש קייק משומנות כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. מחממים את התנור ל-175 מעלות. 4 אופים את שושני השמרים כ-25 דקות ועד שהם תפוחים מאוד וזהובים. 5 לקראת סוף האפייה מכינים את הזיגוג: מערבבים יחד את ממרח הלוטוס, אבקת הסוכר והמים בקערית עד לקבלת תערובת משחתית. עם צאת העוגות מהתנור מברישים אותן במעט מהזיגוג. מצננים לפני ההגשה. * שומרים את העוגות בטמפרטורת החדר עד יומיים כשהן עטופות היטב. * העוגות פרווה וניתן להפוך אותן גם לטבעוניות ע"י השמטה של הביצה מהבצק (במקרה כזה יהיה צורך בכמות של כף-שתיים נוספות של נוזלים) והחלפת הדבש בסילאן. במתכון "פבלובה לוטוס" שפורסם בשבוע שעבר חלה טעות. ממרח לוטוס מכיל גלוטן, ולכן המתכון גם כן מכיל גלוטן, ולא כפי שנכתב. >> ועכשיו הנה היא: פבלובה לא מהעולם הזה>> יונתן רושפלד, חיים כהן ואייל שני: האיחוד |