קוביות קרמבו שוקו-קוקוסקינוח עם סטייל של קרמבו, אבל כל השאר - רמה אחרת: תחתית לוטוס פריכה, מלית שוקולד דחוסה ועשירה כמו שאנחנו אוהבים, ציפוי של מרנג קטיפתי וטעמים עדינים של קוקוס. כל כך טעים - שאף אחד לא ירגיש שזה פרווה
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 22/11/16 07:48
צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית:
למלית שוקולד קוקוס:
למרנג:
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה את חומרי התחתית, ומהדקים בכף לתבנית מרובעת של 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. 2 בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, יוצקים על התחתית ומקפיאים לשעתיים להתייצבות. 3 שמים את החלבונים, הסוכר והמלח בקערת המיקסר, ומניחים את הקערה מעל בן מארי (סיר ובו מים רותחים). מחממים את המרנג תוך כדי טריפה במטרפה ידנית 3-4 דקות, עד לקבלת קצף לבן וחמים למדי (מי שיש לו מדחום יכול למדוד 65 מעלות). מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים 8-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים קלות. 4 משטחים את המרנג בתבנית בעזרת כף בצורה חופשית, מקררים לרבע שעה וחותכים לקוביות. אם רוצים צורבים קלות את המרנג בעזרת ברנר, או צריבה קצרצרה ממש בגריל חם מאוד. *ניתן להכין את העוגה גם בגרסה חלבית, עם חמאה במקום שמן קוקוס ושמנת מתוקה במקום קרם קוקוס. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות |