קראמבל אגסים ולוטוסקראמבל מצליח לנו תמיד, גם בימים ששום דבר לא מסתדר, בגלל זה אנחנו אוהבים אותו כל כך. כאן עם אגסים וממרח לוטוס שהופכים אותו לממכר ממש. קחו כפית והשאירו את רגשות האשם במקום אחר
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 02/09/15 08:30
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים :(לתבנית 24 ס"מ או 8-10 תבניות אישיות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-180 מעלות. 2 מקלפים את האגסים וחותכים לקוביות קטנות בגודל בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ. מעבירים לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית / תבניות אישיות. 3 מרסקים את העוגיות ומעבירים לקערה. מוסיפים את הקמח, המלח, הקינמון (אופציונלי) וממרח הלוטוס המומס ומערבבים בעזרת כף או ידיים עד שמתקבלת תערובת חולית. מוסיפים את שמן הקוקוס ומפוררים את התערובת בין האצבעות עד שנוצרים גושי קראמבל. 4 מפזרים את הקראמבל מעל האגסים. 5 אופים כ-30 דקות, או עד שהקראמבל מתחיל להשחים. מגישים עם סורבה / גלידה בצד. הערות:• אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר לבן. • אי אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל, אך אפשר לוותר עליו ולהוסיף כמות גדולה יותר של ממרח לוטוס, כ- 180 גרם. • לאופציה חלבית אפשר להחליף את שמן הקוקוס ב-50 גרם חמאה מומסת. • אפשר להחליף את האגסים בתפוחים או שזיפים. לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים>> בשבוע שעבר הכנו רוגלך לוטוס והם היו להיט>> 10 ארוחות צהריים מצוינות לילדים וקלות להכנה |