מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

טראפלס לוטוס-קוקוס

לא רק שטראפלס לא חייבים להיות עגולים – הם גם לא חייבים להיות רק משוקולד. קבלו את הגרסה שלנו, עם ממרח לוטוס וקוקוס קלוי

|mako אוכל| פורסם12:21
טראפלס לוטוס-קוקוס (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (60 מנות):

מרכיבים:

  • 100 גרם קוקוס (שימו לב לחלוקה בתוך המתכון)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם ממרח לוטוס (1/2 כוס + כף גדושה)
  • 50 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1על מחבת יבשה קולים את הקוקוס תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת גוון זהוב. מניחים בצד לצינון.

2מחממים יחד במיקרוגל שוקולד וממרח לוטוס. עוצרים מדי 30 שניות ומערבבים. כשרוב השוקולד נמס, מפסיקים לחמם ומערבבים עד שהתערובת אחידה ומבריקה.

3מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה והתערובת אחידה.

4מוסיפים חצי כוס מהקוקוס הקלוי ומערבבים היטב. יוצקים לתבנית בגודל 15X15 ס"מ (או גודל דומה), מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך 3 שעות.

5בעזרת הניילון הנצמד מוציאים מהתבנית. מסירים את הניילון ומניחים על גבי קרש חיתוך. בעזרת סכין חדה ולא משוננת חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מגלגלים את הקוביות בקוקוס הקלוי שנשאר. שומרים בכלי אטום במקרר.

>> בשבוע שעבר הכנו חיתוכיות של לוטוס וקפה

>> והנה עוגיות מרוקאיות בלי שום מכונה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il