מוס לוטוס משגע ברוטב קרמל מלוחמתכון מתוק עם קרמל פטנט, שיחסוך מכם את הניג'וס הכרוך בבישול סוכר. תכלס, עיקר העבודה פה זה ערבוב
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):למוס:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים במיקרו את ממרח הלוטוס במשך 10 שניות. מערבבים. יוצקים בהדרגה 60 מ"ל שמנת לתוך הממרח ומערבבים אחרי כל הוספה. בהתחלה הממרח יהפוך קשה וגושי, זה בסדר. המשיכו להוסיף שמנת, בדומה להכנת טחינה. 2 מקציפים 250 מ"ל שמנת עם תמצית וניל ומלח לקצפת יציבה. מערבבים שליש מן הקצפת אל קרם הלוטוס. מקפלים בעדינות את הקרם אל הקצפת שנותרה. מעבירים לכלים אישיים. 3 מכינים את הרוטב: מחממים במיקרו את ממרח הלוטוס במשך 15 שניות עד שהוא חמים למגע. מערבבים. בכלי נפרד מחממים במיקרו שמנת במשך כ-20 שניות עד שהיא חמה למגע. יוצקים בהדרגה את השמנת החמה אל הממרח ומערבבים אחרי כל הוספה. בהתחלה הממרח יהפוך קשה וגושי, זה בסדר. 4 מוסיפים לרוטב 1/2 מכמות המלח, מערבבים וטועמים. מוסיפים את שאר המלח לפי הטעם. 5 יוצקים את הרוטב על המוס ומקשטים בפירורי עוגיות לוטוס ובמעט גבישי מלח אטלנטי אפור. * אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. >> בשבוע שעבר הכנו טארט שוקולד לבן ב-5 מרכיבים>> פינוק: שניצל דק עם תפוחי אדמה ברוזמרין |