מעמול לוטוס ואגוזיםמוכנים לגרסה המודרנית לעוגייה המסורתית? עם בצק חמאתי קצת פריך וקצת נימוח ועם מלית קראנצ'ית, המעמולוטוסים האלה יסדרו לכם את הקפה של הבוקר, וגם את זה של אחר הצהריים (בהנחה שבכלל יישאר משהו)
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 13/12/16 07:35
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים (25 מנות):לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מקרימים חמאה רכה עם אבקת סוכר כמה דקות במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת קרם רך. מוסיפים קמח וקורט מלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. מעבירים לקירור לחצי שעה. 2 מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית לתערובת אחידה. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים של בערך 2 וחצי ס"מ (אם המלית רכה מדי לעבודה אפשר לקרר אותה מעט, להתייצבות). 3 מחלקים גם את הבצק לפיסות ומגלגלים לכדורים קטנים של בערך 3 ס"מ. משטחים בכל פעם כדור בצק לעלה דק מאוד, מניחים במרכז כדור לוטוס, סוגרים את הבצק מעל ומגלגלים לכדור. 4 מפזרים מעט קמח על העוגיות, ומעטרים בעזרת צובטן מקומח או יוצרים דוגמה בעזרת מזלג (בימים חמים, אם הבצק רך מדי לעיצוב, מומלץ להעביר את העוגיות הממולאות לקירור לפני שמעטרים). בתום העיצוב מעבירים את העוגיות להקפאה למשך כשעה, להתייצבות. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגיות ישר מהמקפיא במשך כ-20 דקות (העוגיות עדיין בהירות בתום האפייה וזה בסדר). 6 בוזקים על העוגיות אבקת סוכר בנדיבות בעודן חמות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר (שימו לב, העוגיות משתבחות לאחר יממה). גשם של מעמלוטוסים? אנחנו בעד | צילום: דרור עינב, mako אוכללבלוג של ענבל – פיית העוגיות |