תחתיות פריכות ומוס לוטוס עם פירותבצק פריך? יש. מוס חלק ומתקתק? פירות טריים? יש. בקיצור, כל מה שאנחנו אוהבים בקינוח נמצא במתכון הזה. מעט עבודה, שעתיים של המתנה, ותוכלו לפנק את עצמכם בקינוח קטן וממכר
אולגה טוכשר
| mako אוכל
| פורסם 11/11/15 07:00
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):לתחתיות:
למוס:
אופן ההכנה:1 מכינים את התחתיות: מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הקמח והמלח עד שמתקבלת תערובת פירורית יבשה. 2 מוסיפים את החלב ומערבבים ערבוב קצר עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3 מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה. 4 מכינים את המוס: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך מאוד (אם אתם במקרה מאלה שיש להם מדחום בבית - הטמפרטורה צריכה להיות 118 מעלות). 5 טורפים את החלמונים בקערת מיקסר, במהירות גבוהה. יוצקים פנימה את הסירופ תוך כדי פעילות המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 6 מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. 7 מקציפים בקערה נפרדת את השמנת עם אינסטנט פודינג ומלח עד לקבלת קצף עבה. 8 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול, מעבירים לשק זילוף עם צנתר גדול משונן ומקררים שעה לפחות. 9 מחממים תנור ל-170 מעלות. 10 על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-5 ס"מ. 11 מסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין. 12 מרכיבים את הקינוח: מסדרים את התחתיות על צלחת הגשה ומזלפים מעליהן את המוס בתנועה סיבובית. מקשטים בפירות חתוכים ועלי נענע. * ניתן להכין מראש את התחתיות ואת המוס ולשמור בקירור בכלים אטומים עד להרכבה. * מומלץ להרכיב את הקינוח בסמוך להגשה. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים |